Sve o Sokobanji na jednom mestu

Sokobanja Booking - Online rezervacije smeštaja u realnom vremenu - Sigurno - Brzo - Bezbedno

Sokobanja, prelepo mesto smešteno u južnoj Srbiji, ima šta da ponudi svim posetiocima. Bez obzira da li ste u potrazi za prirodnim lepotama, lekovitim izvorima ili kulturno-istorijskim spomenicima, Sokobanja će vas očarati svojom raznovrsnom turističkom ponudom.

Kada je reč o turističkoj ponudi Sokobanje, ima za svakoga ponešto. Ako volite prirodu, možete se prepustiti čarima fruškogorskog nacionalnog parka. Ovde možete uživati u šetnjama kroz guste šume, posmatranju različitih vrsta ptica ili avanturističkim aktivnostima kao što su biciklizam ili planinarenje. Ako želite da se osvežite u letnjim mesecima, tu su i prelepi jezera u blizini koja su idealna za kupanje ili vožnju čamcem.

Ono što je Sokobanju postavilo na mesto wellness destinacije jesu njeni čuveni termalni izvori. Zahvaljujući prirodnim bogatstvima, ovo mesto je postalo omiljeno lečilište za mnoge ljude. Termanli izvori u Sokobanji ima više od 25 vrsta voda sa lekovitim svojstvima, koje se koriste za lečenje različitih bolesti. Mnoge osobe dolaze ovde kako bi se rešile reumatskih tegoba, ali termalna voda takođe pomaže u lečenju kožnih bolesti, problema sa disajnim putevima i mnogih drugih zdravstvenih problema. Uz to, Sokobanjska termalna kupatila nude različite tretmane i masaže koji će vas opustiti i osvežiti vaše telo i duh.

Međutim, Sokobanja nije samo poznata po svojim termalnim izvorima, već i po svojim kulturno-istorijskim spomenicima. Tu je stari rimski grad iz 1. veka pre nove ere. Sokograd je nastao u periodu osvajanja ovih prostora od strane Rimljana, u 1. veku pre nove ere. Izgrađen u strategijski povoljnom položaju, ovaj utvrđeni kompleks brzo je dobio na značaju i postao nezaobilazno mesto na mapi regionalne istorije. Tokom burnih istorijskih događaja koji su usledili, Sokograd nikada nije gubio svu svoju važnost, a danas predstavlja svedoka prošlih vremena.

Kada ste u Sokobanji, takođe imate priliku za posetu velikom broju izletišta. Jedno od najpopularnijih je Lepterija, predivno jezero okruženo šumom. Ovde možete uživati ​​u mirnoj atmosferi, pecanju ili jednostavno se opustiti uz romantični zalazak sunca. Pored toga, možete posetiti i neke od lokalnih pećina koje nude jedinstvena iskustva i prelepe pejzaže.

Kako bi vam poseta Sokobanji bila sasvim potpuna, ne smete propustiti da probate lokalnu kuhinju koja je poznata po svojoj izvanrednoj ukusnosti. Sokobanja je poznata po tradicionalnim jelima poput svinjske pečenice, domaćeg sira i kiselog kupusa. Budite sigurni da ćete biti zadovoljni i utošiti prste.

Ukratko, Sokobanja je jedinstveno mesto koje ima mnogo da ponudi svojim posetiocima. Bilo da vam je potrebno opuštanje, lečenje ili avantura, ovaj grad ima sve što vam treba. Kada sledeći put budete planirali putovanje, razmislite o Sokobanji i doživite sve čari ovog prelepog mesta. Uvereni smo da nećete biti razočarani!

Tražite smeštaj?

Možemo vam ponuditi veliki broj apartmana, studija i soba u privatnom i hotelskom smeštaju u Sokobanji. Vi samo ispunite kontakt formu a ćemo vam poslati svoje ponude u što kraćem roku.

Pošalji upit

Kontaktirajte nas

Turistička agencija SOKOINFO

Adresa: Karađorđeva bb/3, Sokobanja

Tel/Fax: (018) 833-232 * 064 31 22 222 * 062 445 274

PIB: 107028675

Matični broj: 62446498

Email: tasokoinfo@gmail.com

Sokobanja BookingCopyright © 2022 Sokobanja Booking
Smeštaj Privatni smeštaj Hoteli u Sokobanji Pansioni Vodič kroz Sokobanju Manifestacije Soko Banja Sve o Sokobanji Nekretnine Vesti Prijatelji